Den gode smag af Thy Blog

En projekt der "brander" Thy gennem råvarer og ressourcer – en god historie!

Anita og cottagerne i Klampenborg

Lige som jeg stod der og ringende på døren til Restaurant 1th, bag ved Det kongelige Teater, så skete der noget helt andet. Som de fleste nok ved, så har kokken Anita Klemensen sagt ja til at lave alle de lækre retter af ingredienser fra Thy og det har hele tiden været et scoop for projektet, at netop Anita, som kommer fra Thisted ville være med.

Og at hun driver Restaurant 1th i København er bestemt en kvalifikation. Ja, så sker der hverken værre eller bedre (som man sagde i De sorte Spejdere i P3), at Anita finder på noget nyt!

Anita har simpelthen flyttet sin arbejdsplads til Den røde Cottage og Den gule Cottage i Klampenborg, hvor det nu er ude midt i den skønne natur, man kan finde Anitas restaurant. Anita er her gået i kompaniskab med Lars, som er partner i restauranten og jeg besøgte Anita en fin dag med solskin efter regn og skoven stod skønnere og friskere end nogensinde. For en der bor ved havet, er det jo lidt specielt at gå i en løvskov, hvor der ikke findes blæst eller tegn på naturens hærgen. Forfriskende anderledes.

Den røde Cottage

Udenfor Den røde Cottage lå der friskplukkede Karl Johan svampe og indenfor var der travlhed i køkken og restaurant. Der skulle forberedes og dækkes op. Anita fandt dog tid til mig og mit besøg og inden længe fik jeg også hils på Lars, som faktisk sagde ja til at komme med til Thy og lave mad sammen med Anita.

En god snak om råvarer og hvad skal vi lave og hvilke ingredienser får vi til rådighed. Anita er vild med at lave retter, hvor der er – som hun selv siger det – Nationalpark i hver eneste ret!

Året går jo sin gang og hvis vi skal nå at lave nogle spændende retter i år, så er det ved at være på høje tid. Derfor har vi aftalt, at Anita og Lars kommer til Thy og laver mad sidst i september. Og vi fik aftalt mulige retter, sandsynlige ingredienser og jeg ser meget frem til at se Anita og Lars trylle i et køkken.

Anita og Lars kommer i øvrigt til Stenbjerg den 4. september (det er lige om lidt) og laver mad i forbindelse med “Smag på Thy” arrangementet, som er et andet og spændende arrangement her i Thy – se dette link: Smag på Thy.

Læs i øvrigt mere om Anita og Cottagerne i Klampenborg – klik her!

Eller endnu bedre – besøg dem selv og smag!

Reklamer

No comments yet»

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: