Den gode smag af Thy Blog

En projekt der "brander" Thy gennem råvarer og ressourcer – en god historie!

En kogebog skabes…

Duften af lammesteg fylder hele køkkenet. Solen vælter ind ad vinduerne og bader alt i lys. Aggerlys vel at mærke. Det lys man kun kan opleve her. Tæt på havet. Og klitterne.
Hyben bliver kvadret, havtorn cremet ind i smør fra Dragsbæk, mens lyngen fra Nationalpark Thy overhældes med eddike.
Anita Klemensen og Lars Thomsen har indtaget Michael Rubys køkken i Agger og deres fantasi leger med de mange ingredienser fra Thy, som nationalparken og forskellige producenter har bidraget med. I løbet af i dag og i morgen kreerer Thypigen og stjernekokken Anita Klemensen op mod tyve nye retter fra Thy – og skabelsesprocessen er skøn at være vidne til.

Alt i mens kokken funderer, finder på og prøver sig frem, foreviger fotograf Mette Johnsen retterne på rustikke materialer. Drivtømmer. Mosefund. Lerfade. Skifer. Lyset i Agger er perfekt til fotografering i dag. Vi er heldige. Også selv om efterårsvinden isner os.

Pressen er interesseret. To direkte radiointerviews fra morgenen af i P4 Midt & Vest, live i TV/Midt-Vest og et indslag i aften. Thisted Dagblad har selvfølgelig også været forbi, for at opleve hvordan Anitas første kogebog bliver til.

Madkomponisten fortsætter tryllerierne resten af dagen og i morgen med. Så skulle råmaterialet til den nye kogebog ”Thy til sanserne” være klar.

Glæd jer!

Reklamer

No comments yet»

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: